Наші власні консервації і засолки, печену картоплю, та іншу смакоту ми готуємо сьогодні – як за старих часів. У 60-ти літровому казані, в замковій печі, прямо в трапезній, на відкритому вогні. Така їда має свій справжній смак і дарує здоров'я. Адже саме так готували їду за старих часів: у замках були величезні каміни, в яких, за час приготування їди, могло прогоріти, частинами, ціле дерево. Висів величезний казан.

А що ж готували в таких казанах? Ви не повірите, але майже постійною їжею були капуста і квасоля. Відношення до їди у середньовічної знаті було вибіркове – за рівнем її здобуття. Рибу господарі не їли, а віддавали біднякам – вона плавала нижче за рівень людини, на дичину полювали – вона літала високо в піднебессі, фрукти дуже любили – вони зростали на рівні людини. Коренеплодами навпаки нехтували – адже вони дозрівали в землі. А капуста і квасоля .. піднімалися над землею. У нас ви зможете покуштувати дивного пісного борщу з цими інгредієнтами, в справжній замковій трапезній. Втім, як і іншими пісними стравами.