Унікальне етно-фешн-шоу «Аристократична Україна» відбудеться 27 липня на території історико-культурного комплексу Замок-музей Радомисль. Програма фестивалю розпочнеться о 12.00.

Всеукраїнський щорічний фестиваль-показ етнічного, стилізованого сучасного одягу та аксесуарів був ініційований Ольгою Богомолець у 2016 році.

За словами Ольги Богомолець, етно-фешн-шоу «Аристократична Україна» має на меті відродження національних традицій України, розвиток культурної дипломатії між етносами й національними меншинами, що вважають своєю батьківщиною Україну, та представниками народів, що проживають на території України.

Програма фестивалю передбачає дефіле моделей в автентичному вбранні, де будуть продемонстровані оригінальні та відтворені автентичні строї,  демонстрація сучасного модного одягу та аксесуарів з етно-мотивами, а також дитяче дефіле.

Традиційно в день фестивалю моделями стануть звичайні українські жінки – матері та дружини загиблих захисників-героїв АТО, які босоніж, йдучи домотканим лляним полотном, демонструватимуть гостям образи від відомих українських дизайнерів, а саме:

ТМ Синій Льон, яка є постійним партнером фестивалю, Дизайн-студії "Voloshka", Наталії Сиворакші, яка є переможницею минулорічного фестивалю у номінації «Найкращий відтворений історичний костюм»,  а також Наталії Гладій з м. Житомир, яка презентувала фешн-шоу «ІНАННА» й була переможцем у категорії «Найкращий аксесуар», дитячих театрів мод.

Під час фестивалю у ландшафтному парку Замку-музею буде проходити ярмарок народних майстрів, в якому братимуть участь майстрині з Київщини, Волині, Житомирщини, Полтави, Вінниччини, а ще кожен відвідувач зможе взяти участь у майстер-класах, під час яких можна відкрити свій талант за ткацьким станком.

Етно-фешн-шоу «Аристократична Україна» – це свято української краси, яке щороку збирає всіх, хто щиро любить Україну.