Віртуальний тур


Підписатись



В Замку Радомисль відбувся перший в Україні міжнародний фестиваль-показ історичного та етнічного вбрання народів світу «Віа Регія – дорога королів».

26 листопада Замок-музей «Радомисль» вибухнув феєрверком темпераментів, шквалом емоцій та салютом фарб! Такі враження залишилися у гостей та самих учасників першого в Україні міжнародного фестивалю-показу історичного та етнічного вбрання народів світу «Віа Регія - дорога королів».

На один день концертна зала «Замку-музею «Радомисль» перетворилася на острівець мультинаціональної культури, осяяний теплом і дивовижною енергетикою.

Відкриваючи захід, Ольга Богомолець зазначила: “Мета фестивалю – продемонструвати різнобарвність культурних традицій світу: автентичного вбрання, танців, музики, співу. Кожна країна і кожен народ є унікальним і неповторним. У час тенденцій глобалізації і стирання кордонів, які охоплюють весь світ – вкрай важливо для кожного народу зберігати свої власні традиції та поважати чужі. Адже саме на цьому ґрунтується сила держави. Особливо, в той час, коли Україна має зробити свій вибір, хотілось іще раз звернути увагу громади на те, що збереження власної ідентичності є запорукою збереження національної гідності”.

Замість академічного дефіле моделей у національному вбранні, гості отримали несподіваний сюрприз. На кілька годин усі присутні відправилися у захоплюючу подорож. Гості побували на придворному прийомі в Південній Кореї, стали свідками єгипетської весільної церемонії, де танцівниця з розкішним канделябром на голові висвітлювала молодятам дорогу у подружнє життя. Після чого, усіх присутніх захопив запальний танок Литовської польки. Ідилію краси і вишуканості, мов грім серед ясного неба, перервали бійці, які демонстрували японське бойове мистецтво Кендо. Шоковані глядачі боялися поворухнутися… але обійшлося без жертв, адже це шляхетні воїни. І знову продовжилося свято краси та ефектних виступів, що представляли Індію, Нідерланди, Шотландію, Іспанію.

Учасники фестивалю мали змогу душевно поспілкуватися між собою, ознайомитися з унікальною експозицією домашньої ікони та старожитностей в Музеї «Душа України».

Захід відвідали Консул Посольства Республіки Південна Корея в Україні Шин Кю Хо та аташе з питань культури Посольства Республіки Литва в Україні Юргіс Гєдріс, фестиваль підтримало Посольство Нідерландів в Україні, погодившись надати костюми та представити культуру своєї країни.

Міжнародний фестиваль-показ «Віа Регія - дорога королів» стане щорічним і кожного разу відкриватиме таємничий світ символів, оберегів і традицій!

До зустрічі у Замку-музеї «Радомисль»!

Поділіться з друзями: