Віртуальний тур


Підписатись



Сьогодні кожен українець, який включив радіоприймач або телевізор, приєднався до мережі Інтернет, отримав факс або відповів на телефонний дзвінок — долучається до привітань з нагоди професійного свята працівників, які щодня створюють можливість спілкування та скорочують відстань між містами та людьми, чия благородна праця забезпечує одне з основних прав громадян – право на свободу слова.

До 1994 року професійне свято працівників телебачення та радіомовлення святкували 7 травня. Цю дату було встановлено ще 1945 року, під час святкування 50 річниці винайдення радіо Олександром Поповим. Цієї традиції дотримувалися також і після здобуття Україною незалежності.

В 1994 року Українська телерадіокомпанія запропонувала керівництву держави встановити 16 листопада як професійне свято для теле-, радіопрацівників. Саме цього дня 1924 року в Харкові вийшла в ефір перша передача українського радіо. Опівдні з рупорів пролунало: «Алло, алло, алло. Говорит Харьков». Після чого слухачі почули невеличкий концерт.

З тих пір журналісти та працівники сфери радіо відзначали цей день як професійне свято. Зараз же до них приєдналися телевізійники, представники інтернет-ЗМІ. Святкують також фахівці зв'язку, що забезпечують роботу телефонних мереж і таких важливих на сьогодні мереж інтернет-зв'язку.

Працівники галузі вважають символічним святкування свого професійного свята восени. Саме у цей період підводяться підсумки і будуються плани на новий сезон.

Історико-культурний комплекс Замок-музей "Радомисль", основною місією діяльності якого є донесення до громадськості високих моральних, естетичних та духовних цінностей української культури, приєднується до привітань з нагоди професійного свята працівників радіо, телебачення та зв'язку України.

Поділіться з друзями: