Віртуальний тур


Підписатись



Міжнародний фестиваль «Шопен і його Європа» – наймасштабніша музична імпреза в Польщі та Європі, пов’язана з іменем великого польського композитора. Один із найпрестижніших європейських музичних фестивалів, присвячений класичній музиці.

Вперше культурний захід провели в 2005 році як продовження Міжнародного конкурсу молодих піаністів. Ініціатором і організатором фестивалю виступив Інститут Фредерика Шопена, власне метою діяльності якого і є збереження та популяризація творчої спадщини композитора в Європі.

В організації фестивалю, який щороку проходить у столиці Польщі – Варшаві, також приймають участь Національна Філармонія і Варшавська мерія.

Автор ідеї фестивалю, його керівник і художній директор – відомий польський музичний критик і теоретик музики, заступник директора Інституту Шопена з питань музичної освіти, записів і концертів Станіслав Лещинський.

Фестиваль проходить традиційно в другій половині серпня. Цьогорічний фестиваль стане ювілейним - десятим. Особливість заходу полягає в тому, що твори Ф. Шопена виконуються на історичних інструментах, в тому числі на тих, на котрих грав сам майстер. У 2014 році на фестивалі музичні композиції виконуватимуться на чотирьох роялях, переважно першої половини ХІХ ст. – Erard (1838, 1849) і Pleyel (1848, 1856).

Разом з тим на фестивалі заохочується нестандартне виконання творів великого польського композитора, зокрема джазові версії.

На фестивалі «Шопен і його Європа» звучить музика не тільки часів Шопена, котра виникла під його впливом, але й тих країн, музика яких вплинула на творчість самого композитора.

Про представницький рівень фестивалю «Шопен і його Європа» свідчить те, що в ньому беруть участь найвидатніші сучасні виконавці академічної музики (напр. Марта Архерідж, Нельсон Серейра, Станіслав Бунін, Деян Лазіч і т. п.).

Квитки на фестиваль доступні за ціною, коштують від 30 до 200 злотих.

Фестиваль став об’єктом європейського культурного туризму. Польські і європейські туристичні фірми охоче включають його у програму своїх турів по Центральній Європі.

Цьогорічний ювілейний Х фестиваль пройде з 15 по 31 серпня під гаслом «Від Шопена і Гріга до Пануфніка». Поряд з творами Шопена значна увага приділятиметься норвезькій музиці. В рамках фестивалю очікується близько 30 концертів – симфонічні, джазові, оперні постановки, сольні виступи.

У той же час Замок-музей Радомисль гостинно запрошує 14-15 червня усіх шанувальників класичної музики відвідати перший в Україні фестиваль, присвячений творчості великого й геніального композитора. В рамках фестивалю, що проходитиме на території історико-культурного комплексу, Ви матимете можливість поєднати відпочинок на лоні природи під мелодійні звуки рояля. Спеціально для Вас твори Ф. Шопена виконуватимуть кращі молоді виконавці, солісти Національної опери України, а також спеціально запрошені виконавці із Польщі.

Детальніше про фестиваль читайте на chopin.radozamok.com.ua

Поділіться з друзями: