Віртуальний тур


Підписатись



Наприклад, чимало християн й досі вважають, що Марія Магдалена була вродливою жінкою і до зустрічі з Ісусом Христом жила грішно. Проте мало кому відомо, що Марія Магдалена ніколи не була блудницею. В жодному з Євангеліїв, включаючи неканонічні, про це не згадується. А негідна репутація закріпилася за нею з легкої руки Папи Римського Григорія І (бл. 540-604), що написав про це в одному з своїх творів. Згодом текст Григорія І увійшов у «Золоту легенду» - збірку апокрифічних і народних переказів про християнських святих, складену близько 1260 року єпископом генуезьким Джакобо Ворагінським. Історія з Марією Магдаленою може зайвий раз підтвердити народну мудрість – що написано пером, того не витягнеш і волом, адже лише завдяки одному тексту була назавжди зруйнована репутація людини.

До речі, дуже цікавий факт - у православній традиції Марія Магдалена, ніколи не трактувалася як блудниця чи грішниця замолоду.

Найбільш відомою в Україні жінкою з цим іменем була ігуменя Глухівського Свято-Успенського і Києво-Печерського Вознесенського жіночих монастирів Марія-Магдалена (до постригу – Марина) Мазепа – відома меценатка, мати українського гетьмана Івана Мазепи.

Поділіться з друзями: