Унікальне етно-фешн-шоу «Аристократична Україна» відбудеться 28 липня на території історико-культурного комплексу «Замок-музей «Радомисль». Програма фестивалю розпочнеться о 12.00, а закінчиться о 16.00.

Всеукраїнський щорічний фестиваль-показ етнічного, стилізовано-етнічного одягу та аксесуарів  був ініційований Ольгою Богомолець у 2016 році.

За словами Ольги Богомолець етно-фешн-шоу «Аристократична Україна» має на меті відродження національних  традицій України, розвитку культурної дипломатії між етносами й національними меншинами, що вважають своєю батьківщиною Україну, представниками народів, що проживають на території України.

Програма фестивалю передбачає декілька секції. Перша – дефіле моделей в автентичному вбранні, де будуть продемонстровані оригінальні та відтворені аутентичні строї. Друга секція показу – демонстрація сучасного модного одягу та аксесуарів з етно-мотивами, а також дитяче дефіле. А третя секція – «Сама шила» – на якому свої роботи на рівні з кращими професійними дизайнерами демонструватимуть народні майстри. Четверта секція – буде присвячена показу історичного вбрання в стилі «українського бароко», а також показу відтвореного одягу Інституту шляхетних панянок. Окрема секція фестивалю – це презентація одягу та мистецтв різних країн світу, які будуть представлені посольствами та культурними центрами цих країн.

Традиційно в день фестивалю моделями стануть звичайні українські жінки – матері та дружини загиблих захисників-героїв АТО, які босоніж, йдучи по домотканому лляному полотні демонструватимуть гостям образи від відомих українських дизайнерів, а саме : ТМ Синій Льон, ZETA atelier, Julie Home Line , дизайн-студія «Voloshka», «Століття краси», Лариси Арт, театрів мод з міста Житомира та Городище та ін.

Відтворений автентичний одяг на показі буде продемонстрований моделями культурного осередку «Оберіг» у м. Бахмут, етнографічним відділом Житомирського краєзнавчого музею, клубу-студії «Слов’яни» з м. Слов’янська.

Цьогоріч фестиваль буде унікальним, цікавим та сповненим приємними сюрпризами. Під час фестивалю буде проходити ярмарок народних майстрів, в якому братимуть участь майстерні з Київщини, Луцька, Житомирщини, Полтави, Вінниччини, а ще кожен відвідувач зможе взяти участь у майстер-класах, під час яких можна буде дізнатися секрети «вишивки шляхетних панянок» та відкрити свій талант за ткацьким станком.

Також в рамках фестивалю відбудеться презентації виставки ікон на ящиках з-під снарядів, набоїв та мін – «Ікони під час війни» – художників Олександра Клименка та Софії Атлантової.

Етно-фешн-шоу «Аристократична Україна» – це свято української краси, яке щороку збирає всіх, хто щиро любить Україну.

 

Для акредитації ЗМІ, будь ласка, повідомте або надішліть свої дані.

Деталі трансферу будуть повідомлені після акредитації.

Контакти:

info@bogomolets.com , тел.: 067 504 59 08

Місце проведення:

Замок-музей «Радомисль», Житомирська обл., м. Радомишль, вул. Плетенецька, 15